← Tilbake til Blogg

Nytt driftsmiljø for våre kunder

27.04.2017 - 10:20 av Marius Kaase, Digital leder

I mai 2017 flyttet vi over på nytt driftsmiljø som våre kunder vil nyte godt av - stabilitet og skalerbarhet er stikkord for den nye løsningen. Dette gjør vi for å sikre at alle kunder som velger å kjøpe produkter og tjenester fra oss, skal være sikret optimal sikkerhet​ og oppetid.

Valget falt på Nexthop som leverandør da de kunne tilby oss ekspertisen som vi ønsket fra en 3.part - deres konsulenter hadde inngående forståelse av serverdrift med redundansopplegg og en fleksibilitet som passet Kodeks utmerket.

Alle nettsider er som standard på SSL og HTTP/2. Dette betyr i praksis at mange problemer man hadde med tidligere HTTP-protokoller elemineres; man kan kjøre flere requests mot server uten at det gjør brukeropplevelsen tregere (før hadde man f.eks. bildene eksternt eller på en annen host), man trenger ikke kombinere CSS/JS-filer, image sprites etc.

Skalerbarhet og driftssikkerhet

Løsningen er basert på last-balanserte cache-servere som leverer statisk innhold. På den måten får vi sider som opplever raske og tåler mye trafikk. Det er veldig viktig da vi har løsninger som kan ha stort peak i besøkende - alt fra blogger til events.

I tillegg overvåkes serverne kontinuelig med alarm og utrykning ved nedetid. Vi har mulighet for å klone maskinene for enkel oppskalering, trippelredundant storage (data skrevet til disk er spredt på tre forskjellige fysiske noder) og separat redundant storagenettverk. Alle noder er koblet på redundant 10Gbit nettverk.

For spørsmål rundt våre tekniske løsninger, ta kontakt med oss på hei@kodeks.no.

Jobb med oss

Har du designet en nettside, nettbutikk eller et intra-/ekstranett som skal programmeres, eller ønsker hjelp til å bruke digitale markedskanaler for å skape verdi har du kommet til rett plass - ingen prosjekter for store og ingen for små.

Vi leverer alle våre prosjekter på fastpris til avtalt tid!


Jobb med oss

Vi har lyst til å samarbeide med deg og ditt byrå! Kontakt Geir for et møte, eller send inn prosjektet ditt via kontaktskjemaet - så kommer vi tilbake til deg med et tilbud.

hei@kodeks.no
+47 21 00 01 01
Send oss ditt design